Barnens bästa sommar i Sälen

Barnaktiviter i Sälen

Vi kan nog nästan lova att den här sommaren i Sälen kommer bli oförglömlig, framförallt för barnen. Det vimlar av nyheter på vårat fjäll så det är bara att välja och vraka bland nya cykelområden, klätterparker och andra aktiviteter

Barn och ungdomsläger

Lindvallen

Med fjället som lekplats tar snögubben Valle med hjälp av sina aktivitetsledare med barnen på oförglömliga äventyr.


Valle Kids Club

Valle Kids Club är för barn mellan fyra och nio år, här får de nya vänner och lär sig massor med nya saker samtidigt som de har roligt i fantastisk fjällmiljö. 

 

Varje dag får barnen ett nytt hemligt uppdrag – för att lösa det ger sig barnen ut på en fjällutflykt tillsammans med en ledare. 

 

Genom lekar, samarbete och Valles lustfyllda utmaningar och uppdrag lär sig barnen om fjällens djur och växter och hur vi tar hand om oss själva och vår natur. Och som alltid när Valle är i farten kommer rörelseglädjen av sig själv!

 

Teen Camp – Bike

Teen Camp – Bike är för de äldre barnen. Här träffas barn mellan 8–15 år, nya kompisar samtidigt som de får utmana sig själva och testa på fjällcykling på ett kravlöst sätt. 

 

Under vägledning av guider får barnen uppleva spänningen i olika typer av cykling i fjällmiljö. Att delta i Teen Camp – Bike är roligt och kravlöst. 

 

Rörelseglädje och gemenskap är ledorden och det ges möjlighet att utmana sig själv i trail, pumptrack, XC-cykling och liftburen trail/downhill. 

 

Bokning och information sker på www.skistar.com

KLÄPPEN

Kläppen camps är för alla ungdomar från tio år som vill träna hopp och skills på skidor eller snowboard på den nya hopparenan. 

 

Här tränar man på samma plats som  världseliten. Arenan består av en landningskudde och två ramper.  Det finns också en trampolin anpassade för att hoppa med skidor eller snowboard. 

 

Vill man hänga med andra ungdomar och utvecklas i arenan så kan man välja på att gå på några av de olika lägren som erbjuds i sommar:

 

Arena camp

Det här är lägret för dig som gillar utmaningar och vill spendera mycket tid och utveckla dina skills inom parkåkning. 

 

Sju tvåtimmarspass med instruktör ingår, liksom tillgång till en rad aktiviteter som vattenaktiviteter, fotboll, volleyboll, minigolf, hinderbana och discgolf. Det blir långa härliga dagar tillsammans. Ungdomarna bor med helpension på Hotell Kurbits.

 

Summercamps

Här erbjuds olika aktiviteter som till exempel, fotboll, volleyboll, minigolf, hinderbana, discgolf och vattensporter. Det blir långa härliga dagar tillsammans. Ungdomarna bor med helpension på Hotell Kurbits.

 

Daycamp

Under en dag är det häng i Kläppen arenan och man får chansen att både testa hopparenan och parkarenan. 

 

Under dagen kommer man också kunna göra en annan aktivitet anpassad efter väder, till exempel bad, SUP, discogolf, volleyboll eller minigolf.

 

Bokning och information sker på www.klappen.se

 

Barnaktiviteter

Äventyrsgolf

Utanför Skistar Lodge Experium öppnar i sommar en helt ny minigolfbana. Är du välbekant med Sälen så kommer du känna igen dig. 

 

Varje bana är inspirerad av någonting som är starkt förknippat med Sälen. Du kommer bland annat stöta på både Valle och troll från Trollskogen. 

www.skistar.com

 

Cykling Lindvallen

Till den här sommaren öppnar en helt ny cykelarena, Skistar bikearena upp vid Experiumtorget på Lindvallen. 

 

Här hittar du bland mycket annat en asfalterad pumptrack på 700 kvm där du både kan cykla och åka kickbike. En Skills area har också byggt där barnen och(vuxna) kan träna på hopp, kurvor, och balans. Här hittar du också två stycken trailcykling leder. En grön led som är en kilometer lång och en blå på två kilometer. 

 

Det finns även en Skills area vid Gustavtorget. Sedan tidigare finns även pumptracks vid Gustavtorget, Experiumtorget samt Sälfjällstorget och vill man utforska Lindvallens område lite mer lite så finns Valles Cykelled som slingrar sig hela vägen från Experiumtorget till Concept store på Sälfjällstorget.

www.skistar.com

 

Pumptrackbana Högfjällshotellet

En helt ny pumptrackbana har byggts till den här sommaren utanför Ica butiken. På en pumptrackbana kan man öva sin balans och lära sig nya färdigheter tillsammans med andra. 

 

Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa. Banan är lämplig för alla åldrar och färdighetsnivåer.

www.hogis.se

 

Cykling Rörbäcksnäs

I den lilla byn Rörbäcksnäs strax norr om Sälen hittar du ett cykelparadis för cross country-fantaster. Även de mindre barnen och de som inte är så vana kan cykla på några av lederna här. 

 

Leden Siktån är perfekt med sina två kilometer stig och traktorväg. Start och mål vid de övriga lederna i Rörbäcksnäs. Här finns även en crossbana för cyklar med gupp och doseringar.

www.rorbacksnas.se

 

Klätterpark Lindvallen

En helt ny klätterpark öppnar vid Svansjön i Lindvallen i sommar. Klätterparken kommer att bestå av sju olika banor i varierande svårighetsgrad, alla i familjen ska ha roligt på äventyret. 

 

Totalt kommer det finnas 52 stycken hinder i banorna som är placerade både i trädtopparna och på marken – högt och lågt helt enkelt. I klätterparken kommer det även att finnas sex stycken Ziplines, en av dom tar dig på en magisk färd över Svansjön. 

 

Graderingen av banorna börjar med orange som är den enklaste banan, därefter följer grön och blå. Det är ingen åldersgräns för att få klättra men du ska vara minst 80 cm för att klättra i orangea banor, minst 110 cm för gröna banor och minst 140 cm för våra blå banor. 

 

Det kommer att finnas två orangea banor, tre gröna och två blåa banor att ha skoj i.

www.skistar.com

 

Trollskogen

På Hundfjällets skidanläggning hittar du magiska Trollskogen. En 1,5 kilometer lång stig kantad av över 400 troll som bjuder på finurligt prat och glad sång.

 

Här träffar du bland annat trollkungen, Orvar på dasset och alla tandtrollen. Ett populärt utflyktsmål för hela familjen. Grillplatser finns.

www.skistar.com

 

Bad

Experium

På upplevelsecentret Experium hittar man det 3 000 kvadratmeter stora äventyrsbadet med bland annat en 200 meter lång vattenrutschbana och Sveriges första inomhussurfvåg.

www.experium.se

 

Tjärnhedsbadet

Strax söder om Sälen by hittar man ett utomhusbad med barnpool och 25 meters bassäng. I anslutning finns fotbollsplan, utegym och hinderbanor. Öppet varje dag från början av juni till augusti.

 

Näsholmen

I Sälen by ligger Näsholmen som har kanotuthyrning och en liten badstrand med en brygga vid Västerdälven. Det finns även en volleybollplan.

 

Kläppen

Vid campingen i Kläppen hittar du en liten anlagd badsjö och för den modige finns såklart Västerdalälven. 

 

Till den här sommaren byggs en flytbrygga och ett hopptorn i tre olika nivåer. Här kan du även hyra kanot och SUP.

www.klappen.se

 

Annalena Åvik Holmström

Dela inlägg:

Läs mer

Längdspår i Sälen

Upptäck alla längdspår i Sälen från Kläppen, Sälen by, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Rörbäcksnäs till Stöten.

Cykla i Lindvallen - Cykelleder

Cykla i Lindvallen

Klicka här för att ladda ner: • Cykelkarta Lindvallen • Cykelkarta Högfjällsturen Cykla i Lindvallen Leder och park trail Pumptrack Svansjön Barnens favorit är att