Spela golf i Sälen – Utslag i Sälenfjällen sedan 1978

Spela golf i Sälen - Utslag i Sälenfjällen sedan 1978

AV SVERIGES cirka 449 golfbanor så är det inte många där du peggar upp över 500 meters höjd över havet. Sälenfjällens golfbana präglas av sin fjäll-och skogsnatur och blir inte bara en golfrunda utan också lite av fjällvandring med dess fantastiska utsikt.

Vandringen över de 18 hålen kan leda till möten med både älg och andra djur. När du står på drivingrangen så kan du njuta av den fantastiska utsikten mot Hemfjället och Lindvallens backar där det in i juni kan ligga kvar snö i det så kallade hjärtat. 

 

Samma utsikt kan även avnjutas på Kafé- verandan vid klubbhuset med en öl i handen. Ända sedan banan byggdes 1978 så har förbättringar och breddning gjorts på denna ganska smala och i vissa fall krävande bana. I höstas gjordes den största satsningen på ombyggnation i banans historia.

 

Hål 10–18 har breddats och jämnats till vid ruffområden för att göra banan mer lättspelad. Man har också renoverat tees och diken och även utfört dränering på många blöta områden. Läs mer om förbättringarna som gjort till sommaren här.

 

Sälenfjällens Golfklubb

  • 18 håls fjäll- och skogsbana med fantastisk utsikt som sträcker sig över 5 637 meter.
  • Driving range och träningsgreen. Kansli och golfpro.
  • Kafé med stor uteveranda och bistromeny med bra dryckeslista.

Tidsbokning med greenfee eller medlemskap på: www.salenfjallensgk.se eller i appen MG-bokning.

Annalena Åvik Holmström

Dela inlägg:

Läs mer

Längdspår i Sälen

Upptäck alla längdspår i Sälen från Kläppen, Sälen by, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Rörbäcksnäs till Stöten.

Cykla i Lindvallen - Cykelleder

Cykla i Lindvallen

Klicka här för att ladda ner: • Cykelkarta Lindvallen • Cykelkarta Högfjällsturen Cykla i Lindvallen Leder och park trail Pumptrack Svansjön Barnens favorit är att