Vinterbröllop i Sälen

I januari förra året blev Elin och Niklas från Stockholm man och fru i ett vintrigt Sälen. Vi på Magasin Sälen är så glada att vi fick  äran att ta del av deras härliga vinterbröllop.

Text: Annalena Åvik Holmström

Bild: Adam Klingeteg

vinterbröllop
vinterbröllop
vinterbröllop

Allting tog sin början på vintern 2001. Då jobbade Elin säsong i liften på Tandådalens skidanläggning och Niklas jobbade i Sportshopen . En kort fling inleddes men det blev inget mer långvarigt den gången. 10 år senare genom gemensamma säsongvänner blev dom återigen ett par. Och den här gången på riktigt.

Dagen innan nyårsafton 16/17 förlovade sig paret och redan dagarna efter sattes planeringen igång för deras Bröllop.

– Att vi valde Sälen som plats var ganska givet eftersom vi träffades här och för att vi älskar vintern berättar Niklas.

Elin och Niklas har även en stuga i Sälen och de flesta av vännerna har någon typ av Sälenanknytning så valet blev enkelt.

– Vi ville verkligen viga oss i Tandådalens fjällkyrka eftersom vi tillbringat mycket tid där. Spelat spel, umgåtts och fikat deras goda bullar berättar Elin.

Drömmen var att ha bröllopsfesten på toppstugan Lyktan på Hundfjället så redan i januari 2017 bokades restaurangen in. Efter det bokades kyrkan och allt boende för gästerna.

– Vårat mål med hela helgen var att självklart få en minnesvärd upplevelse, att få umgås med alla våra vänner och släkt och att alla skulle få en hejdundrande fest berättar Niklas.

 

Under sommaren och hösten inför den stora dagen så gjordes det en bröllopshemsida och inbjudningarna färdigställdes och skickades ut. Nu började också den mer noggranna planeringen av meny, dekoration, fotograf och aktiviteter göras.

Så kom då äntligen den där helgen i januari som Elin och Niklas planerat så noga inför.

Bröllopshelgen startade med att gästerna anlände under torsdagen för att checka in i sina stugor där ett välkomstpaket väntade. På fredagen var det fokus på skidåkning i deras älskade Tandådalen och på kvällen var det välkomstmingel på TD lounge med mat och quiz om bröllopsparet. Allt för att bröllopsparet och gästerna skulle komma i rätt mood inför morgondagen.

Under lördagen hade Elin ett späckat schema med smink och håruppsättning tillsammans med sina brudtärnor.

– Under den här tiden hann jag åka lite mer skidor med våra gäster och även äta en lunch med min best man berättar Niklas. Efter lunch var det dags att möta upp Elin för fotografering med Adam Klingeteg bakom kameran. I januari är det inte många timmar med ljus i Sälen så bröllopsfotona togs innan vigseln. Vädret var magiskt hela helgen med 40 cm nysnö, uppehåll och vindstilla.

Under tiden som Elin och Niklas fotades så fick gästerna tävla i differensslalom i samma lag som på quizen. Prisutdelning skedde under kvällens middag.

Efter fotograferingen var det då äntligen dags för Elin och Niklas att viga sig i Tandådalens kyrka. Tillsammans med sina 80 gäster och parets dotter Vera så blev dom äntligen man och fru.

Efter kyrkan så blev det en kort promenad till Tandådalens torg för vidare transport med skoter för alla gäster upp till restaurang Lyktan i Hundfjället.

– Där började festen med bröllopsmiddag och dans.  Och med vår fantastiske Dj och toastmadame som lyfte festen så blev allt precis så bra som vi hade drömt om berättar Niklas.

Kvällen avslutades sedan med skotertransport ner från fjället under en stjärnklar himmel för alla gäster. Och brudparet åkte vidare till sin bröllopssvit på Hotel Mezzo. Men det är en helt annan historia.

BRÖLLOPSPARET

Namn: Elin Söderberg

Ålder: 36

Gör: Jobbar med Hr avdelning på bank.

Tips till andra som funderar på att gifta sig i fjällen :

Överplanera inte för mycket. Fokusera inte på smådetaljer som färg på servetter utan mer tid för umgänge med nära och kära.

Namn: Niklas Söderberg

Ålder: 37

Gör: Jobbar med sponsring och event på Cloetta.

Det bästa med erat bröllop: Helheten med hela helgen. Att få umgås med sina vänner. Att få stå i centrum och fira sin kärlek på den platsen man älskar och har så mycket minnen tillsammans med.